Adóangyal Office

Egyszerű tippek, hogy jobban működjön a vállalkozás

Rend a lelke mindennek. Ez igaz a vállalkozások esetében is. Sok cégvezetőnek a napi ügyek intézése és a cég előre vitele mellett kevés ideje marad arra, hogy az apróbb papír ügyeket rendben tartsa. Ezért előfordulhat, hogy egy- egy számlát nem fizet be időben, vagy a szállítójának késve fizet. Ugyanez a viselkedés jelenik meg abban is, hogy számlák nem érkeznek meg időben a könyvelésre, és e miatt a határidők csúszhatnak. 

Szeretne rendet tartani, de túl kevés az ideje mondja. Engedje meg, hogy néhány ötlettel segítsünk, melyek majd kihatnak a vállalkozása fejlődésére és megítélését erősítik a piacon, partnerei, vállalkozók között.

A rendhez hely is kell. Tehát alakítsa ki azt a teret vállalkozásában, ahol a pénzügyeké a fő szerep. Ezen a területen ezt a munkát végezze. Rendszerezze teendőit, alakítson ki olyan rekeszeket, melyek szabályokat visznek bele az életébe. Téves nézet szerint a szabályok korlátok. Egy jól kialakított szabály azonban inkább segít és védő hatással van a vállalkozására. Ha többen kezelik a papírokat nem árt feliratozni a dobozokat és mindig azonos helyre tenni egy- egy típusú dokumentumot. Ez meggyorsítja azok visszakeresését és időt takarít meg az Ön számára, hogy olyan ügyekkel foglalkozzon, amelyek fontosak.

A pontos fizetés nem csak erény, hanem azt sugározza partnereinek, hogy megbízható, hogy lehet számítani a vállalkozására. Ha azonban időről- időre elfeledkezik a fizetési kötelezettségéről, akkor ebből is tudják partnerei, hogy vállalkozásában nem működik minden jól, jó esetben csak "szórakozottnak" gondolják. Egy vállalkozás számára viszont a szórakozottság nem a legjobb kép.

Mit tehet még? Ha valóban kevés erre az ideje, akkor jól jöhet egy általános ügyintéző - vagy titkárnő, akik képes ezeket rendszerezni, vagy figyelmeztetni az éppen időszerű kötelezettségekre. Természetesen ehhez bevételek szükségesek, melyeket jól működő cége képes kitermelni.

Felhős hegy esete, avagy amikor nehezebben mennek a dolgok

Nagy igazság, amiről sokszor elfeledkezünk, hogy a felhők felett mindig süt a nap, A felhőbe burkolózó hegy, mely szimbolizálhatja a vállalkozás távlati céljait azt jelzi, hogy ezek a célok nem látszanak. Lehet, hogy azért mert nem gondolta még át, mit szeretne valójában, akár azért, mert idővel elfedte a céljaikat valami. Ezért nem árt a vállalkozás valódi céljait tisztítani.

Miért kezdtem el vállalkozni, mi volt az a tevékenység, mely lelkesítő volt, energiával töltött fel? Volt ilyen mely közben inkább töltődtem? Vagy soha nem volt ilyen? Egy jól menő cég mögött mindig vannak célok, távolabbi víziók melyekért készek a benne alkotók dolgozni. Az is fontos, hogy őszinték legyünk magunkkal szemben, mert amit nem akarunk igazán, azért tenni sem fogunk teljes erőből s ez olyan is lesz.

Természetesen elérni csak azt tudjuk, amiről van fogalmunk, hogy mi lehet az. Ezért a jó céloknál semmi sem fontosabb, ellenkező esetben csak túlélésért küzdők és fáradozók maradunk az életünk során.

Kalandtúrák az erdőn keresztül

Minden vállalkozókedvű emberben közös, hogy amikor már valamit elért, akkor szeretne újabb célokat kitűzni, akár a még ismeretlen felé is elindulni, ott valamilyen érdekes, élvezetes tevékenységben új eredményeket szeretne elérni.  Bizony nem egyszerű ez a feladat, mert előzetes tervezést, mérlegelést kíván, a meglévő erőforrások számbavételét. Ekkor az új kalandok, már nem csak veszélyekkel, kihívásokkal és váratlan eseményekkel várják az elszántakat, hanem jól megjósolható, belátható eseményekkel is, melyekre így előre felkészülve jobb válaszokat adhatunk. Ilyen egy honlap írás is, amikor előre kell tudni mit is szeretnénk. Ebben az esetben lehet esélyünk arra, hogy valóban oda is érkezzünk. 

Lélegzetelállító kilátás a hegytetőről

Minden kalandor, vagy fogalmazzunk így vállalkozni vágyó arra vagyik, hogy majd egyszer elérkezik ide, jollehet tudjuk ez egy röpke pillanat. Az út helyett ekkor csak a céllal foglalkozunk. Holott maga az t is éppen olyan élvezetes, ha azzal foglalkozunk, amit igazán szeretünk. 

Mégis valójában egy egy hegytetőre elérni lélegzetelállító érzés, és méltán lehetünk ilyenor büszkék magunkra az eredményekre és természetesen ilyenkor jó érzés gyönöyrködni indabban ami látható.